Mye tyder på at periodisk faste hjelper på vektreduksjon, bedre konsentrasjon, renere hud og mange andre helseeffekter som bedring av og reduksjon av symptomer på diabetes type 2.

Bør Du Starte Med Periodisk Fasting?

Den siste tiden har populariteten rundt periodisk faste økt. Vi har fått flere henvendelser om tips til hva du kan spise og hvordan du skal gjøre det. I denne artikkelen skal jeg komme med tips som gjorde min tilvenning til fasting mye lettere.

I media og sosiale kanaler i dag legges det fram som at fasting bare handler om å ikke spise og at det er enten veldig sunt for kroppen eller veldig skadelig. Det er lite fokus på hvordan du skal gjøre det på riktig og trygg måte og hva som kan hjelpe den som ønsker å begynne å faste. Derfor kommer jeg her med noen tips til hva som har hjulpet meg med å komme i gang med faste diett.

1. Spis Når Du Blir Uvell

For å gjøre det lettere å komme i gang med faste er at det ikke er noe quick fix. Det er mange positive effekter som kan virke som en reset av metabolismen din og samtidig ha antiinflammatoriske effekter på kroppen og sykdommer. Men føler du deg svimmel, uvell eller dårlig er det på tide å spise og heller prøve på nytt dagen etterpå. Flytt spiseluken litt og litt om kroppen takler det dårlig. Gir du ikke opp kommer du i mål til slutt.

2. Spis Næringsrik Mat

Faster du 18 timer for så å glede seg til å spise seg stappmett med «god» samvittighet på raffinerte produkter, snacks og karbohydrater er det med ganske stor sikkerhet ikke så bra for kroppen da du vil få et skyhøyt insulinnivå når du har spiseluken din.

Føler du deg bra er det en fordel å vente så lenge du kan med å spise. Føler du deg ikke bra derimot er det flere metoder som kan hjelpe og kanskje det er bedre å ta det litt roligere.

Det er lettere å lage to næringsrike måltider enn å planlegge seks måltider med god sammensetning

Er du som jeg var så bør du ta det steg for steg. Jeg begynte å endre livsstilen min for tre år siden og har over lengre tid praktisert fasting. Det lengste jeg har gått er 48 timer uten noe annet enn mct olje noen ganger for dagen.

Fikk jeg ikke mat hver andre time på jobb forsvant fokuset fort. På vei hjem fra kontoret måtte jeg kjøpe meg en brus og noe sjokolade for å ikke være i super dårlig humør når jeg kom hjem.

Potivive Effekter

Det er mange positive effekter ved periodisk faste. Den største er nok at man tvinger kroppen til å produsere mer ketoner som har vist seg å ha mange positive helsefordeler og kan bli omtalt som hjernens «superfuel». For lenger utfyllende beskrivelse se vår komplette guide for periodisk faste

Jeg føler meg mer til stedet og full i energi når jeg faster. Jo lenger siden jeg har spist, jo bedre fokus har jeg. Selv på kjedelige oppgaver som jeg før mislikte.

Du Som Er Ny

Om du begynner å faste nå og har levd ett typisk norsk kosthold med potet, pizza og snacks som mellommåltider. Så vil metabolismen din ta noe tid før den klarer å produsere ketoner på 16 timers faste. Prosessen begynner og det er veldig bra at du er i gang eller skal begynne.

3. Kutt Ut Karbohydrater Or Raffinerte Produkter

Bytt ut karbohydrater og sukker med mer grønnsaker, salat, fermenterte produkter, avokado, tørristet nøtter (Gjerne valnøttkjerner) og godt med egg, og kjøtt, fisk. Laks er kjempe bra med mange gode fettsyrer i. Ost, creme fraiche. Ja, her kunne jeg fortsatt lenge. Men nå har du noen tips på hva du kan fokusere på.

En annen vinner som hjelper deg med å få dekket kaloribehovet og masse positive effekter på helse er kaldpresset olivenolje. Husk! Kaldpresset.

Mct olje betsår av mellomkjedete fettsyrer. Fordøyes rett i leveren og er absolutt å anbefale nye fastere.

4. Du Må Få I Deg Nok Salt

I faste perioden vil kroppen allerede begynne å skille ut overskuddsvann. I samme prosess vil vannet dra med seg masse mineraler ut av kroppen. Det vil si, salt, magnesium, kalium, kalsium spesielt.

Det som virkelig hjelper meg om jeg føler meg litt trøtt under faste er en halv teskje med himalaya salt i et glass med vann. Trener du under fasten er det enda mer viktig, da man fort skiller ut noen gram med salt under trening.

Husk, i tillegg til at kroppen skiller ut mange mineraler med overskuddsvannet vil du spise langt mindre salt. Det meste raffinerte produkter er full av salt. Grønnsaker, avokado, egg etc må salt tilsettes til. 2-3 teskje med salt kan være passende for mange om du er frisk i utgangspunktet. Rådfør med lege.

5. Hold Ut, Det Vil Fungere For Deg Og

Ikke gå i bakken eller fast til du ikke klar å reise deg for du er tom for energi/mat. Blir du dårlig og uvel. så spiser du før du skal. Bare spis rett! Så prøver du igjen dagen etterpå.

Jeg er sikker på at om du holder ut lenge nok til at metabolismen (altså fordøyelsen) din reparerer seg selv til å få full effekt av faste vil du aldri går tilbake til å sverge til frokost og drikke melk eller noe raske karbohydrater før liggetid igjen. Det er også viktig at du rådfører deg med lege om du har underliggende sykdommer etc.

Similar Posts

Legg igjen en kommentar