Innledning

Jeg har vært på en helse- og velvære reise siden 2019, hvor jeg byttet til en lavkarbo/keto diett. Det var en stor overgang, men en som gav meg utallige helsefordeler. Nylig bestemte jeg meg for å prøve noe nytt, noe jeg hadde lest om på bloggen til Mikhaila Peterson, men aldri trodd jeg skulle prøve selv: carnivore dietten.

Min forventning og overraskende oppdagelse

Jeg hadde allerede kuttet ut sukker, kaffe, koffein, søtsaker og brus, så overgangen til bare kjøtt virket ikke så skremmende. Periodisk faste har jeg og praktisert lenge. Den første dagen jeg prøvde det, ble jeg overrasket over hvor mett jeg følte meg. Det var en dyp metthetsfølelse jeg ikke hadde kjent på en stund, og jeg bestemte meg for å fortsette.

Etter hvert som dagene gikk, merket jeg at inflammasjonen i kroppen min avtok, og jeg klarte å trene uten smerte i skulderen for første gang på mange år. Det var en overraskende og velkommen forandring.

Fordeler jeg opplevde

  1. Bedre energinivå: Ved å holde fast ved dietten gjennom ferien, opplevde jeg konsekvente og stabile energinivåer som tillot meg å være mer aktiv og engasjert.
  2. Bedre søvn: Jeg sov bedre og våknet opp følelsen uthvilt hver morgen.
  3. Redusert inflammasjon: Ved å skifte til en ren carnivore diett, merket jeg en betydelig reduksjon i kroppens inflammasjon.
  4. Bedre fokus: Etter noen uker på dietten opplevde jeg en forbedring i kognitiv funksjon og konsentrasjon.
  5. Økonomiske besparelser: Selv om høykvalitets kjøtt kan være dyrt, sparte jeg penger ved å kutte ut snacks og andre mellommåltider.
  6. Ingen oppblåsthet: Uten bearbeidede matvarer og sukker i kostholdet mitt, opplevde jeg ikke oppblåsthet og ubehag etter måltider.
  7. Forbedret trening/utholdenhet: Jeg var i stand til å trene uten smerte, og merket en økning i styrke og utholdenhet.
  8. Selvdisiplin: Å holde seg til dietten i sosiale sammenhenger bedret min selvdisiplin, styrke og min besluttsomhet.
  9. Bedre humør: Med forbedret helse og velvære, opplevde jeg også en forbedring i mitt generelle humør og velvære.
  10. Motstandsdyktighet mot fristelser: Å holde seg til dietten hjalp meg å motstå feriefristelser som sukkerholdige snacks, alkohol og bearbeidede matvarer.

Hvordan dietten påvirket min daglige rutine

Å bare spise kjøtt i ferien påvirket flere aspekter av livet mitt, inkludert trening, søvn og energinivå. Jeg merket at jeg hadde mer utholdenhet og kunne gjennomføre treningen min uten problemer. Søvnen min ble bedre, og jeg våknet opp hver morgen, med følelsen av å bli uthvilt. Bortsett fra noen netter der ungene holdt oss våken for så å stå opp igjen klokken 06. Energinivået mitt var stabilt gjennom hele dagen, selv om jeg opplevde noen episoder med «oxalate dumping», noe som er ganske normalt i starten.

Utfordringer og hvordan jeg overvant dem

Som med enhver restriktiv diett, er det utfordringer. For meg var det sosiale situasjoner. Når alle andre griller pølser og grønnsaker, sitter du der med en 700 g entrecote. Men jeg lærte å ta med min egen mat og stå på mitt. Jeg lærte også at det å ikke bry seg om hva du tror andre syntes er ganske befriende.

Det var tider da jeg måtte si nei til en pommes frites-meny i badeland. Men å slippe å føle meg oppblåst og ha energi gjennom hele dagen var en liten pris å betale. Jeg la også merke til at jeg sparte penger på diett valget mitt. Selv om entrecote kan være dyrt, sparte jeg penger på alle de små mellommåltidene og snacksene som jeg ikke spiste.

Finne de rette kjøttyper

I begynnelsen av min reise med carnivore dietten, eksperimenterte jeg med forskjellige typer kjøtt. Jeg prøvde alt fra kylling, fisk, svinekjøtt, og til og med noen mer eksotiske varianter. Men etter hvert som tiden gikk, begynte jeg å legge merke til hvordan kroppen min reagerte på forskjellige typer kjøtt og at smør var bedre enn ost.

Lam og okse – mine go-to kjøttvalg

Det jeg oppdaget, var at jeg fungerte best på lam og okse. Noe ved disse to kjøtttypene ga meg energi og metthetsfølelse som ingen andre typer kjøtt kunne. Jeg vet ikke om det var proteininnholdet, fettsyrene, eller bare måten kroppen min fordøye disse kjøtttypene på, men jeg følte meg utrolig bra når jeg spiste lam og okse.

Lokalt, gressforet kjøtt

Etter å ha funnet ut hvilke kjøttyper som fungerte best for meg, bestemte jeg meg for å gå et skritt videre. Jeg ville sikre at kjøttet jeg spiste var av høyeste kvalitet, og det betydde at det måtte være gressforet og kommer fra en lokal kilde. 

Jeg satte meg i bilen og kjørte 30 mil for å hente 50 kilo storfekjøtt fra en lokal bonde. Det var en lang tur, men det var absolutt verdt det. Kjøttet var noen av det beste jeg noensinne har smakt, og jeg visste at jeg ga kroppen min det beste av det beste. 

Som en ekstra bonus, støttet jeg også det lokale landbruket og bidro til en mer bærekraftig matkjede. Det føltes bra å vite at jeg ikke bare tok vare på min egen helse, men også tok hensyn til miljøet. 

Veien videre

Fortsetter med Carnivore Dietten

Etter en vellykket ferie med bare kjøtt, har jeg bestemt meg for å fortsette med carnivore dietten i noen måneder til. Helsen min har aldri vært bedre, og jeg er spent på å se hvilke andre fordeler denne dietten kan gi meg. Selv om jeg fortsatt tror på viktigheten av variasjon i kostholdet, kommer jeg til å fokusere på kjøtt som hovedbestanddel i dietten min.

Mål for Helse og Kosthold

Som en engasjert far og gründer med flere prosjekter på gang, trenger jeg all den kognitive gjennomføringskraft jeg kan få. Carnivore dietten har gitt meg en forbedring i både helse og velvære, noe som har hjulpet meg med å fokusere på arbeidet mitt og familielivet. Jeg har store mål for helse og kosthold, og jeg er spent på å se hvor denne reisen tar meg.

Åpen for Endring

Denne erfaringen har lært meg viktigheten av å være åpen for endringer, selv de jeg i utgangspunktet hadde store forbehold mot. Jeg er spent på å fortsette å utforske andre helsestrategier i fremtiden, og jeg ser frem til å dele mine erfaringer og lærdommer med dere. 

Konklusjon: Mitt råd til andre

Min erfaring med å bare spise kjøtt i ferien var overraskende positiv. Jeg opplevde mange helsefordeler, og det hjalp meg til å ha en mer avslappende og energifylt ferie. For de som vurderer å prøve carnivore dietten, eller en annen restriktiv diett, ville jeg si, «Kjør på!» Ikke tenk på hva andre sier. Din helse er din egen, og du er den eneste som kan bestemme hva som er best for deg. Ta med egen mat, vær sterk, og husk at det er de små endringene som gjør den største forskjellen. Det er en veldig restriktiv diett, så ikke prøv deg på denne uten veiledning fra profesjonelle.

Similar Posts

Legg igjen en kommentar