Nysgjerrig på naturens skjulte skjønnhetshemmelighet? Møt storfetalg, den naturlige ingrediensen som fortjener en plass i din hudpleie. Ikke bare er den rik på næringsstoffer, men den er også en gammel skatt som har gledet huden til generasjoner.

Hva er storfetalg og hvorfor bruke talg i hudpleie?

La oss utforske storfetalg – en ingrediens som høres mer ut som et kjøkkenprodukt enn noe du ville smøre på ansiktet ditt. Men før du vrir deg i avsky, la oss avdekke sannheten om denne utrolige ingrediensen. Rik på vitaminer og mineraler, er storfetalg en fuktighetsgivende mester som kan forvandle tørr, livløs hud til en strålende og hydrert drøm.

Cow with beef tallow

Hva kan fett fra gressforet okse gjøre med din hud?

Hvordan storfetalg forvandler din hudpleie er ingen magi. Dette har egenskaper som kan bidra til å berolige betent hud, bekjempe akne og til og med redusere tegn på aldring. Tenk på storfetalg som din hudpleie-superhelt, klar til å redde dagen (eller i dette tilfellet, huden din).

Hvordan få tak i krem av storfetalg?

Integrering av storfetalg i din daglige hudpleierutine kan virke utfordrende, men frykt ikke. Enten det er gjennom kjøpte produkter beriket med storfetalg eller hjemmelagde kremer basert på dine egne preferanser, mulighetene er endeløse. Og ja, vi deler våre favoritt DIY-oppskrifter for å gi deg en kickstart.

Hvordan lage krem fra oksetalg?

Det er enklere enn du tror å lage selv. Prosessen tar noe tid for godt resultat men det meste går av seg selv. Har du en slowcocker/crockpot blir det enda enklere. Ser her for komplett oppskrift.

Må den være fra gressforet okse?

I følge denne studien om forskjellen på gressforet storfe og kornfødt storfe er det betydelig mer vitaminer og flere ganger høyere konsentrasjon av omega 3 i gressforet storfe versus korn født storfe. Derfor er det avgjørende for raske resultater at talgen er fra gressforet dyr.

3 grunner til hvorfor du bør prøve talg i hudpleie

1. Talg er Lastet med Hudelskende Næringsstoffer

Talg inneholder høye nivåer av vitaminene A, D, E og K, i tillegg til antioksidanter og essensielle fettsyrer (som CLA) som ikke er vanlige i moderne hudpleie (uh duh…de fleste moderne hudpleieprodukter inneholder ikke engang EKTE ingredienser).

Fordelene med disse vitaminene:

  • Vitamin A: akselererer sårhelingsprosessen (tenk rask reparasjon av kutt og blemmer), er involvert i produksjonen av nye celler, og kan hjelpe med utseendet på rynker og slapp hud (bare for å nevne noen).
  • Vitamin D: sterke antiinflammatoriske egenskaper, hjelper med å forbedre cellefornyelsen, kan forhindre at huden tar skade av aldring (igjen, bare for å nevne noen).
  • Vitamin E: en svært viktig fettløselig antioksidant, hjelper med å beskytte huden mot UV-skader, beroliger irritert hud.
  • CLA : Konjugert linolsyre, også kjent som CLA, er en essensiell fettsyre som er ansvarlig for fuktighetsflyten inn og ut av cellene våre. Når vi ikke har nok av det, vil huden vår ikke holde seg hydrert.

2. Talg er Skånsomt Nok for Alle Hudtyper

Talg er tykt nok til å håndtere kalloserte, ru hudpartier, skånsomt nok for babyrumper, og lett nok til å absorbere inn i enhver hudtype.

Det er ikke-irriterende, 100% naturlig, og veldig beroligende.

Det er rangert som 0 på den komedogene skalaen (en fancy måte å si at det ikke tetter porene) og absorberes super raskt og dypt.

Det kan brukes til å berolige irritert hud, hydrere ekstremt tørr hud, og til og med hjelpe med å balansere oljeproduksjonen i oljete eller akne utsatt hud.

3. Talg Lukter Flott

Talg har faktisk en herlig lukt (hvis det er riktig behandlet).

Selv om den er veldig svak, har den en varm, rik lukt som er merkelig kjent. Jeg tror at fordi våre forfedre brukte det så ofte, husker luktesansen vår det naturlig!

Similar Posts

Legg igjen en kommentar