Er du på jakt etter en diett som kombinerer fordelene med både keto og carnivore dietter? Da er ketovore diett noe for deg! I denne artikkelen vil vi utforske hva ketovore dietten er, hvordan den fungerer og de potensielle helsefordelene den kan tilby.

Hva er ketovore diett?

Ketovore diett er en unik blanding av keto og carnivore diett Den fokuserer på et ultra-lavkarbo, animalsk produkt-rikt kosthold. Ketovore dietten er fleksibel og lar deg tilpasse den til din egen livsstil og preferanser og passer godt sammen med periodisk faste.

Dette betyr at du kan spise strengt carnivore deler av uken, og deretter bytte til keto for resten. Eller du kan følge carnivore dietten, men inkludere lavkarbo grønnsaker og krydder i moderasjon. Målet er å finne en balanse som fungerer best for deg og din kropp.

Hvordan følge ketovore diett

For å følge ketovore diett, vil du hovedsakelig konsumere dyrebaserte produkter med supplerende næringsrike helkosttilskudd. Dette kan inkludere nøtter, frø og ikke-stivelsesholdige grønnsaker som er godkjent av keto dietten.

Ketovore dietten gir deg enkelhet ved å spise bare animalske produkter, samtidig som du unngår kjedsomhet og sosial isolasjon som kan oppstå fra et strengt carnivore kosthold. Dessuten eliminerer denne dietten en stor del av bearbeidet mat og holder deg innenfor keto diet retningslinjer.

Eksempel på en ketovore diettplan

Ketovore dietten er fullstendig tilpassbar, så lenge du holder deg innenfor keto-diettens retningslinjer. Her er en eksempelmeny for en dag:

 • Frokost: Eggerøre med gressløk, bacon og kaffe
 • Snack: Keto biffjerky og cottage cheese
 • Lunsj: Kalkunburger, avokado og grønnsaker
 • Middag: Biff, keto fløtespinat og te
Doctor telling diet plan

Ketovore diett matliste

For å hjelpe deg med å forstå hvilke matvarer som er godkjent av ketovore dietten, her er en liste over matvarer å spise og unngå:

Matvarer å spise:

 • Kjøtt: storfe, lam, svin, vilt, kylling, kalkun, etc.
 • Fisk: laks, tunfisk, makrell, sardiner, krabbe, etc.
 • Dyreprodukter: egg, benmarg, smult, benbuljong, etc.
 • Lav-laktose meieriprodukter: smør, fløte, hard ost, etc.
 • Lavkarbo grønnsaker: brokkoli, paprika, squash, spinat, etc.
 • Lavkarbo frukt: blåbær, bjørnebær, bringebær og jordbær i små mengder.
 • Nøtter, frø og sunne oljer: linfrø, pekannøtter, paranøtter, kokosnøttolje, etc. i små mengder.
 • Krydder: salt, sort pepper, hvitløkspulver, etc.
 • Drikke: kaffe, te, vann, etc.

Matvarer å unngå:

 • Korn: hvete, rug, bygg, mais, etc.
 • Belgfrukter og bønner: svarte bønner, bakte bønner, linser, erter, etc.
 • Høykarbo frukt: epler, bananer, druer, ananas, etc.
 • Høykarbo grønnsaker: poteter, søtpoteter, gulrøtter, etc.
 • Sukkerholdige søtsaker og snacks: frokostblandinger, søtet yoghurt, kjeks, kaker, etc.
 • Søtet drikke: brus, limonade, margaritas, etc.

Fokus på keto først? Les her

Fordelene med ketovore diett

Ketovore dietten har flere potensielle helsefordeler, inkludert:

 1. Vekttap: Høyprotein og høyt fettinnhold gir metthetsfølelse og kan hjelpe med vekttap.
 2. Forbedret metabolsk helse: Lavkarbo dietter som ketovore kan forbedre metabolsk helse og hjertehelse.
 3. Bedre blodsukkerkontroll: Eliminering av sukker og de fleste karbohydrater kan bidra til bedre blodsukkerkontroll.
 4. Forbedret kolesterolprofil: Lavkarbo dietter kan redusere triglyserider og øke HDL.
 5. Potensielle kognitive fordeler: Keto dietter har vist seg å forbedre hukommelsen og kan redusere risikoen for Alzheimer’s sykdom.

A: Noen mennesker kan oppleve økt sult i begynnelsen på grunn av endringen i kostholdet. Imidlertid kan det høye protein- og fettinnholdet i animalske produkter til slutt føre til økt metthetsfølelse.

A: Mulige årsaker inkluderer inntak av for mange kalorier, ikke gi kroppen nok tid til å tilpasse seg, hormonelle ubalanser eller underliggende medisinske tilstander.

A: Ja, mange som følger carnivore-dietten rapporterer at de går mindre på do fordi kroppen absorberer en høy mengde av animalske produkter og mangelen på fiber.

A: En dag på Ketovore kan inneholde eggerøre med gressløk, bacon og kaffe til frokost, keto biffjerky og cottage cheese som snack, kalkunburger og avokado til lunsj, og biff med keto fløtespinat til middag.

A: Å jukse fra tid til annen kan kanskje ikke ha en betydelig innvirkning på den generelle fremgangen, men det er viktig å gå tilbake til dietten og opprettholde konsistens for optimale resultater.

A: Reglene for keto carnivore inkluderer å konsumere animalske produkter, inkorporere keto-godkjente plantebaserte matvarer, holde seg innenfor keto-diett retningslinjer og tilpasse dietten til ens livsstil og preferanser.

A: Keto fokuserer på høyt fettinntak, moderat protein og lavkarbo, mens Ketovore kombinerer elementer av keto- og carnivore-dietter og legger vekt på animalske produkter samt tillater noen keto-vennlige plantebaserte matvarer.

A: Ketovore-dietten tillater animalske produkter, lav-laktose meieriprodukter, lavkarbo grønnsaker, lavkarbo frukt, nøtter, frø, sunne oljer, krydder og drikker som kaffe, te og vann.

Konklusjon

Ketovore diett er en unik tilnærming med å kombinere fordelene ved både keto og carnivore dietter. Ved å tilpasse denne dietten til din livsstil og preferanser, kan du oppnå et sunnere og mer balansert kosthold. Prøv ketovore diett i dag og oppdag de potensielle helsefordelene det kan tilby deg! Husk å konsulter med lege før du gjør store endringer i kostholdet ditt.

Similar Posts

Legg igjen en kommentar